Gururlar 25 Ocak 2019

1500. artımı aldığımda siktirip gidecem bu bok çukurundan

@jelibon: ben bu artıları admine göt siktirirek kazanmadım. hepsinde yılların birkimi ve alın teri var. tırnaklarımla kazıya kazıya ulaştım 5bin artıya. mülteciler gibi başka sözlüklere kaçmadım. sözlüğüme ihanet etmedim. şimdi kendi sözlüğümde şöhretimin tadını çıkarıyorum. haddini bil!

? hadigeyler 25.01.2019 19:28 4

lan valla rahmetli neneme benziyor bu kadın

Olm aile bireylerine küfür edilmesinden haz mi aliyorsun

? lokman 25.01.2019 11:38 4

1500. artımı aldığımda siktirip gidecem bu bok çukurundan

Bu malin bile beş bin artısı var benim? Sifir

? jelibon 25.01.2019 18:15 3

sekerli 31

anasini siktigimin muptezel kopekleri

? feminist travesti 25.01.2019 00:28 - 25.01.2019 00:28 2

kürt insanı kağıt para gibidir

Yapacağın şakaya sokayim

? lokman 25.01.2019 15:56 2

lan valla rahmetli neneme benziyor bu kadın

@lokman: bunu swinger bir gavatin sormasi manidar olmamis mi

? polska 25.01.2019 12:03 2

iskandinav

Yolculuğumun üzerinden 5 ay geçmesine rağmen halen unutamıyorum. Ve unutamayacağım da. Hayatımda yaptığım en güzel şeylerden biriydi. Artık nerde bir kuzey melodisi görsem, bir kuzey manzarası görsem aklıma gelmeden edemiyor. Avrupa Rüyası ile çıktığım bu kuzey avrupa turu serüveninde edindiğim güzel anılar için rehberimize, yol arkadaşlarıma, koordinatörlerime kocaman teşekkürü borç bilirim. Dedikleri gibi “rüya gibi rüya”. Halen daha Norveç fiyortlarında yaptığım gemi yolculuğunda herkes fotoğraf çekilirken benim kulaklığımı takarak yemyeşil tepelerden süzülen şelaleleri, ayağımın altında akıp giden eşsiz ulu sogne fiyortun sularının müzikle olan ahengini unutmam mümkün değil.
Gezmeyi seviyorsanız, yollar olmadan yapamam diyorsanız, sırt çantanızı hazırlayın, yola koyulun. Hayat kısa, kuşlar uçuyor.
avruparuyasi.com.tr/

? deltat 25.01.2019 06:30 - 25.01.2019 11:05 2

sekerli 31

dersim yoresine ait bir 31

? polska 25.01.2019 00:11 2

sekerli 31

anasını siktiğmin 31cileri

? sallapati 25.01.2019 00:30 1

3 gün psikozlarımın kontrolü altındaydım

ben de orospudaydım keke

? kerimcan 25.01.2019 20:24 1

LOKMAN MANÇO

@lokman: ama apo daha guzel dımı kank

? atçıl 25.01.2019 19:22 1

apo bakele bura

de ki ukraynadayim diye birini keklicem o zaman yardim eden illa ki olur zulkuf burdaki herkes 7 sulaleni sikip atti daha hala akillanmiyosun attigin yalana bak akil fukarasi orospu cocugu

? biggie 25.01.2019 13:44 1

sekerli 31

@feminist travesti:
@sallapati:

Siz çift misiniz lan?

? popeye the sailorman 25.01.2019 07:21 1

lee loo'nun bacak arası kıllı mıdır?

@halaburadamisiniz: bacak arasi diyince aklima am gelmis direkt pardon kardes uyarin icin saol

? lethe 25.01.2019 00:44 1

lokman

sen orospu çocuğusun tamam mı senin annen çok kötü bir insan

? kerimcan 25.01.2019 23:43 0

nik değişim talepleri

tertip

? dogukan 25.01.2019 23:14 0

risale-i nur kulliyati derslerine basliyorum

"İktezathü-t tabiat" Yani; tabiat iktiza ediyor, tabiat yapıyor. İşte bu hükmün çok muhalatı var. Nümune için üçünü zikrediyoruz.

BİRİNCİSİ:

Eğer mevcudatta, hususan zîhayatta görünen basîrane, hakîmane olan san'at ve icad, Şems-i Ezelî'nin kalem-i kader ve kudretine verilmezse, belki kör, sağır, düşüncesiz olan tabiata ve kuvvete isnad edilse lâzım gelir ki; tabiat, icad için herşeyde hadsiz manevî makine ve matbaaları bulundursun; veyahud herşeyde, kâinatı halk ve idare edecek bir kudret ve hikmet dercetsin. Çünki nasıl şemsin cilveleri ve akisleri, zemin yüzündeki zerrecik cam parçalarında ve katrelerde görünüyor. Eğer o misalî ve aksî güneşçikler, semadaki tek güneşe isnad edilmese, lâzım gelir ki; bir kibrit başı yerleşmeyen bir zerrecik cam parçasında tabiî, fıtrî ve güneşin hâsiyetlerine mâlik, zahiren küçük, manen çok derin bir güneşin haricî vücudunu kabul ederek, zerrat-ı zücaciye adedince tabiî güneşleri kabul etmek lâzım geldiği gibi.. -aynen bu misal gibi- mevcudat ve zîhayat doğrudan doğruya Şems-i Ezelî'nin cilve-i esmasına verilmezse, herbir mevcudda, hususan herbir zîhayatta hadsiz bir kudret ve irade ve nihayetsiz bir ilim ve hikmet taşıyacak bir tabiatı, bir kuvveti, âdeta bir ilahı içinde kabul etmek lâzım gelir. Bu tarz-ı fikir ise, kâinattaki muhalatın en bâtılı, en hurafesidir. Hâlık-ı Kâinat'ın san'atını, mevhum, ehemmiyetsiz, şuursuz bir tabiata veren insan, elbette yüz defa hayvandan daha hayvan, daha şuursuz olduğunu gösterir.

? polska 25.01.2019 21:40 0

risale-i nur kulliyati derslerine basliyorum

bir takım cuhela bu kelimelerin anlaşılmadığından dem vuracaktır kulak asmayınız cumhuriyet donemi turk edebiyatına bile aşina olan her kişi bunları anlar

? polska 25.01.2019 21:34 0

risale-i nur kulliyati derslerine basliyorum

Ey insan! Bil ki, insanların ağzından çıkan ve dinsizliği işmam eden dehşetli kelimeler var. Ehl-i iman, bilmeyerek istimal ediyorlar. Mühimlerinden üç tanesini beyan edeceğiz:

Birincisi: "Evcedethü-l esbab" Yani, "Esbab bu şey'i icad ediyor."

İkincisi: "Teşekkele binefsihi" Yani, "Kendi kendine teşekkül ediyor, oluyor, bitiyor."

Üçüncüsü: "İktezathü-t tabiat" Yani, "Tabiîdir, tabiat iktiza edip icad ediyor."

? polska 25.01.2019 21:32 0