Çok yorucu olur ben seni de aşağı çekerim benimle parti olmaz
NFT non fungibile token, yani takas edilemez jeton. Bir eserin, bir tweetin, unutulmaz bir sportif anın vs. bir ton farklı şeyin dijital ortamda orijinalinin sana ait olması demek. şöyle düşün, mona lisa'nın dünyada milyonlarca kopyası var ama hiçbirinin louvre müzesi'nde sergilenen orijinali kadar değeri yok. dijital ortamda değer taşıyan bir eserin orijinaline sahip olma durumu. jack dorsey twitter'da atılan ilk tweeti sattı mesela nft olarak.
arazi meselesi internetin yerini alması beklenen metaverse'te gerçekleşiyor. şöyle düşün birkaç sene sonra mailine girmek için pc başına oturmak yerine (artık o dönem hangi teknoloji olursa) VR kullanıp mailine de bakacaksın, metaverse'te istinye park'a gidip alışverişini de yapacaksın vs. arsa hikayesi de sanal evrenden yer kapmak. 1940'larda levent denen yere köpek bağlasan durmazdı, şimdi milyonlarca dolar her yer. orada da gold rush durumu var.
metaverse deneyimini merak ediyorum yalnız. düşünsenize org sözlük denen şer yuvasına gidiyorsun metaverse'te. binadan içeri giriyorsun, avatar karakterler bir bina içinde. zülküf tapularına bakıyor, çağrı rakı içip ahmet kaya dinliyor, sen limon diye ağlıyorsun, latif tavdi'nin ağzına veriyor, cemil aşağıda arabayla spin atıyor. evlerden ırak aman yarabbi
ölene kadar köyde yaşamaktan iyidir zülfükar
Bizim Ankara’daki apartman görevlisi Esat’ın bütçesi bile daha kaliteli apo bu ne amına koyım 1000 ora 1000 bura defter parası falan kaloriferci misin dolar milyoneri misin kendine gel artık
bu opsiyon ben söyleyene kadar aklına gelmedi mi 3 gündür?