ama dostoyevskinin gözünde aynı şeyi sembolize ettikleri yadsınamaz. peki neden prens mişkin alyoşaya dönüştü? 12 yılda dostoyevski mişkinde sırıtan karakterleri ayıklayıp daha ideali mi oluşturmak istedi yoksa sıçtı sıvadı mı? fikirlerinizi merak ediyorum dostlar.
Presns mişkinin daha esas rolü olması ile de alakalı bu durum. Romanın diğer kaakterlerine göre mişkin çok öndeydi. Ama ivan dimitri gibi güçlü karakterlerin yanında alyoşanın parlaması daha zor haliyle. Benzer karakterler olsa da karşılaştırmada alyoşa çok dezavantajlı.
sırada duruyor saatleri ayarlama enstitüsü aylak adam bitsin onu da gömücem işalla
ama kardeş mişkin önce olsa da karakter olarak her yol var yine adamda o kadar saftirik değil. alyoşa bildiğin süt çocuğu.
Alyoşa çok daha genç prens muşkin daha görmüş geçirmiş bir karakter. Bence de muşkin daha ilgi çekici ama alyoşa ile farklı durumdalar., farklı şeylrle yüzleşiyorlar ve romanın içinki yerleri de farklı
kardeş biri hastanede yatmış biri manastırda ikisi de izole ortamlardan geliyor hikayenin ortasına ayrıca ikisinin de olaylara girişi yaşlı bir baba figürünün ölümüyle oluyor zosima dedeyle o doktor olan herif adını unuttum şimdi. bunların nesi farklı yarraam
hastane ile manastır bir mi kardeş. o yaşlı adamın onlar için değeri ile yetiştikleri öpretiler farklı. ayrıca budalada roman presin etrafında dönüyo diğerinde ise alyoşa olayları takip ediyor. bunlar farklı şeyler.
kardeş romanı alyoşayla bitiriyor lan herif daha ne etrafında dönmesin zaten vakanüvis gibi karakter yazmış sen şimdi bana alyoşa mişkinden daha iyi mi demek istiyorsun bak delikanlı ol biraz diyeceksen de bizde öyle yok o ana karakterdi yok öbürsünün oedipusu vardı yok bilmem ne kendini anlattığı karakterdi anlamam. adam ol adam gibi cevap ver bana hacıııııı
adam ideal rus yaratmak için yırtmış kendini. hep de kendini koymuş o karakterin içine. mal ya bildiğin. ben peyami safaya geri dönüyorum cingöz recai gibi bir efsane dururken yok alyoşaymış miskinmiş isimlere bak mk.