1. Önce çocuğun sağlam bir Allah inancı olmalı. Gelen emir ne olursa olsun tam bir teslimiyet gösterek kadar sağlam bir iman...
2. İnanların herkesten üstün olduğu, inancıyla gurur duyması gerektiği benimsetilmeli.
3. Allah'ın fıtratına koyduğu utanma duygusu küçüklükten itibaren korunmalı, herkesin yanında gelişi güzel alt-üst değiştirilmemeli.
4. Anne ve yakınlar doğru örtünme konusunda örnek olmalılar.
5. Küçüklüğünden itibaren güzel başörtüler alınmalı ve başörtüsü sevdirilmeye çalışılmalı.
6. Yedi yaşından sonra, arada bir dışarıya çıkarken başını örtmeli veya 'İstersen ört' diye teşvik edilmeli, kendisi örtmek istediği zamanlar hoşnutsuzluk gösterilmemeli. Sadece 'Hava sıcak, henüz küçüksün, açabilirsin.' gibi yumuşak sözler söylenmeli.
7. Eğer park, bahçe, piknik alanı gibi yerlerde oynayacaksa 'Afgan kıyafeti, uzun tunik ve dar olmayan pantolon' gibi kıyafetler tercih edilmeli, her zaman için etek altına tayt veya uzun şort giydirilmelidir.
8. Hayâsını/utanma duygusunu zayıflatacak, yok edecek, amına koyacak yerlerden uzak durulmalı. Bu durumdaki yakınları ile görüşmeler sınırlandırılmalıdır.
9. Başörtüsü ile çok güzel olduğu ve böyle örtününce Allah'ın kendisini çok seveceği çevredekiler tarafından zaman zaman dile getirilmeli.
10. Aile dostları tesettür konusunda dikkatli olmalı. Çocuğun sevdiği arkadaşı ve ailesinin de erken yaşta ve düzgün örtünme konusunda duyarlı olması gerekir.
11. Başörtüsü bir yük gibi değil, severek, isteyerek takılan bir kimlik sembolü olarak görülmeli.
12. İletişim içinde olan tesettürlüler ahlaken de güzel ve örnek olmalılar.
13. 9-10 yaşlarında dışarıda sürekli örtünme başlatılmalı. Kimliğin örtü ile kazanılması sağlanmalı.
14. Eve gelen yabancı misafirlere veya gittiği yerdekilere karşı duyarlılığı artırılmalı, örtüyü evde de çıkarmamaya (özellikle evde veya gittiği yerde yabancı bir erkek varsa) özen göstermeli, anne ve ablalarla oturmaya başlamalı.
15. Hicap ayetlerinin, dış örtü ve iç örtü kavramlarının iyi anlaşılması, mahrem, geçici mahrem, namahrem (nikah düşmeyenler, geçici nikah düşmeyenler, nikah düşenler) ile ilgili örtünme ve birliktelik fıkhının öğretilmesi gerekir.
16. Ev içi veya yakınların yanında örtünmede sadece haram-helale değil edep sınırlarına da dikkat edilmeli.
17. Kaplıca, plaj, havuz, otel gibi yerlerde kendisi dikkat etse de bir tane dahi uygunsuz kıyafetli biri varsa oralara teveccüh etmemeli, gizli çekimlerin yaygınlaştığı şu dönemde çok emin olduğu uygun bir ortam olmadıktan sonra böylesi isteklerini cennete bırakması öğretilmeli.
18. Tek başına olduğu zamanlarda veya yatarken de çok açıklıktan kaçınması sağlanmalı, başına gelebilecek her türlü ani olaya (deprem, yangın, hırsızlık vs.) karşı tedbirli olması öğretilmeli. Yaşadığımız depremlerde enkazın altından çıkarken 'Ne olur örtü verin.' diyenleri ve yazın, gece yarısı uygunsuz vaziyette dışarı çıkanları unutmamalıyız.
@zeratul: admin admin kendine gel ne bicim saka bu.
ilk maddeyi okuduktan sonra gerisini okumadım. ciddi ciddi okuyan var mı hepsini?