Adanademirsporun logosu masturbatorler derneğinin kız logosuna benziyo
http://hm.cdn.md/img/haberbuyuk/a/adanademirspor640logo_b.jpg
http://photos1.blogger.com/x/blogger2/3265/380709174435252/1600/z/14143/...
bunlar da adanademirsporlu kevaşeler
http://www.sadeceadana.com/wp-content/uploads/2012/12/Adana-Demirspor-Ka...
Adana Demirspor Kulübü İkinci Dünya Savaşı sırasında, silah altında bulunan askerlerin dışındaki gençleri savaş hazırlama amacıyla çıkartılan “Sivil Savunma Mükellefiyeti“ adı altındaki kanunla 1938 yılında DDY 6.İşletme Bölge Müdürlüğü bünyesi içerisinde olan kulübün ilk kurucu üyeleri Eşref Demirağ, Vasfi Ramzan, Hasan Silah, Hikmet Tezel, Feridun Kuzeybay, Seha Keyder, Emin Ersan, Esat Gürkan ve Kenan Gülgün’dür. Adana Demirspor futbolun dışında yüzme, sutopu, bisiklet ve güreş dallarına da büyük önem vermiştir. Erzincan’da depremden zara gören felaketzedeler için yapılan turnuvaya katılmıştır.
Adana’nın ilk kulüpleri sayılan İdmanyurdu, Torosspor ve Seyhanspor dışında yine müessese takımı olan Milli Mensucat ve Demirspor gibi ligi oluşturan takımların katılımıyla “ Çukurova Ligi “ oluşturulmuştur. 1942 yılından 1953 yılna kadar Adana Demirspor bölge şampiyonu olarak gruplara katılmaya hak kazanmıştır. 1947 yılında grup şampiyonu olmuş. Ankara’da yapılan final karşılaşmalarında Ankara Demirspor ve Fenerbahçe’nin ardından Türkiye üçüncüsü olma başarısı göstermiştir. 1951 yılında Balıkesir’de yapılan final karşılaşmalarında Beşiktaş ve Altay’ın ardından Türkiye üçüncüsü olmuştur. 1953-54 futbol sezonunda Adana Demirspor Türkiye Amatör Takımlar Şampiyonası finalinde oynadığı Ankara Hacettepe takımını Selami Tekkaancı’nın golüyle 1-0 yenerek Türkiye Şampiyonu olmayı başarmıştır. 1940 yılından 1969 yılına kadar kulüp başkanları DDY bünyesinden oluşmuştu. DDY dışında ilk başkan Mahmut Karabucak olmuştur.
1965-66 sezonunda Orhan Şeref Apak’ın Federasyon Başkanlığı döneminde Adana Demirspor Türkiye ikinci ligine alınmıştır. Yedi yıl birinci lige çıkma uğraşı veren Adana Demirspor nihayet 1972-73 sezonunda Muharrem Gülergin ve Nuri Şengezer’ in gayretleriyle Adana’da Uşakspor’u Fatih Terim ve Bektaş’ın golleriyle 2-0 yenerek bu amacına ulaşmıştır.
10 yıl üstüste birinci ligde barınan Adana Demirspor 1983-84 sezonunda yeniden ikinci lige düşmüştür. 1983 yılında kulüp başkanı Erol Erk’ in girişimleriyle Demirspor kendi lokaline kavuşmuştur. 1986-87 sezonunda Adem Atılgan’ın başkanlığı döneminde Muhammet Kaymak’ın parasal desteği ayrıca Teknik Direktör Ali Hoşfikirer’in gayretleriyle Demirspor yeniden 1.Türkiye ligine yükselmiştir. Talihsiz bir sezon geçiren Demirspor, bir sezon sonra yeniden ikinci lige düşmüş, 1988-89 yılında Büyükşehir Bld. Başkanı Selahattin Çolak’ın gayretleri ve Ali Hoşfikirer’in gözetiminde yeniden 1.Türkiye ligine yükselmiştir ve kulüp başkanlığını İzzet Göde, Teknik Direktörlüğü ise Kemal Ömerağiç yapmaktadır. 1990-91 sezonunu yeniden Türkiye ikinci liginde geçirmek zorunda kalan Adana Demirspor, bu ligde düştüğü sene yeniden şampiyon olarak 1991-92 sezonunda Türkiye 1.liginde oynamaya hak kazanmıştır, bu sezon sonunda birinci ligde barınamayarak tekrar ikinci lige dönmek zorunda kalan Adana Demirspor, 1993-94 sezonunda Ankara’da oynadığı Çanakkale Dardanelspor Türkiye İkinci ligi play-off final karşılaşmasını Timuçin ve Ercan’ ın golleriyle 2-1 kazanarak 1994-95 sezonunda yeniden 1.Türkiye ligine yükselmiştir, oynadığı final maçlarından sonra şampiyon olan Adana Demirspor’da bu sezondan itibaren başkanlığı Büyükşehir Bld.Bşk. Aytaç Durak, teknik direktörlük görevini ise Samet Aybaba üstlenmiştir, çok kötü bir sezon geçiren şimşekler ligi 15 puanla son sırada tamamlayarak 1996-97 sezonundan itibaren 2.lige düşmüştür. Lige şampiyonluk parolasıyla başlayan Adana Demirpor’da işler istenildiği gibi gitmemiş ve Adana Demirspor 1998/99 sezonunun son maçında da İstanbul’da Bakırköyspor’a 4-0 yenilerek tarihinde ilk kez 1999/00 sezonunda 3.Türkiye Liginde oynamak durmunda kalmıştır.
Adana Demirspor’un en başarılı olduğu branş hiç kuşkusuz yüzme ve sutopu’dur. Özellikle 1938 yılında yüzme havuzunun hizmete girmesi ayrıca Halil ve Mahmut Dalhan kardeşlerin başarılı gençleri Demirspor Kulübü’nde toplaması rekorların kırılmasını sağlamıştır.
Sutopunda Hasan Sime, Halil Dalhan, Mahmut Dalhan, Muharrem Gülergin, Recai Çelik, Sefa Aydın, Ahmet Güçlüoğlu, Şükrü Ağcaoğlu, Faruk Suvar ve Halil Yüksel İstanbul takımlarına kafa tutarak 17 yıl içinde sadece bir kez yenilmişlerdir. “ Yenilmez Armada “ takımını yaratanlara daha sonra Ünsal Fikirci, Erdal Acet, Ayhan Karataş, Bora Özkök, Fahri Gez, Faruk Morkal gibi birçok reokrtmen yüzücüler katılmışlardır.
Atletizme de büyük önem veren Adana Demirspor kulübü yöneticileri Yıldıray Pağda, Turgay Renklikurt, Sedat Akkar, Atilla Binöz, Yavuz Pağda, Muharrem Gülergin, Selahattin Canka, Mehmet İkigül gibi milli sporcularla isimlerini duyurmuşlardır. Daha sonraki yıllarda Bölge Antrenörü Hasan Tekin Demirsporlu atletlerle özel olarak ilgilenmiş onların derce yapmalarıonı sağlamıştır. DDY, Dünya Şampiyonalarına Demirspor güreşçilerini götürmüştür. Mehmet Çelebi, Mustafa Kurt, Mehmet Kartal, Hüseyin Atlı, Ali Demirkazık, Abdurrahman Çay gibi milli güreşçiler, Adana’nın gücünü yurt dışına taşımışlardır. Bisiklet branşında Ertuğrul Arlı, Ahmet Avcılar, İbrahim Gönül, Erol Berk Demirspor forması altında milli mayoyu giymişlerdir.
Demirspor salon sporlarına da büyük önem vermiştir, özellikle Demiray Sayılır ve Alaattin Atsal’ın gözetiminde deneyimli yönetici Ökkeş Koşkun’un gayretleriyle 1969-70 sezonunda Anadolu Kupası şampiyonu olan Adana Demirspor deplasmanlı ligde oynamaya hak kazanmıştır. 1972-73 sezonunda ilk kez Türkiye 1.Ligine yükselmiştir. Voleybolda 1967-72 yılları arasında Adana şampiyonu olan Adana Demirspor tüm uğraşlara karşın sadece bölge şampiyonluğunu kazanmış, deplasmanlı ligde oynama şansını yakalayamamıştır.