primat atalarımın tüm ilkelliğini benliğimde hissediyorum resmen... o tavuğu ısırıp çekiştirirken yırtılan derinin altından uzayan damarın ağzımla kemiğin arasında oluşturduğu bikaç saniyelik bağ bile yetiyo bunun için... bildiğimiz hayvanız mk çeşitli canlıları öldürüp etlerini parçalamak, damarlarını koparmak, liflerini çiğnemek için yaratılmışız, korkuyorum .s.s çatal bıçak icat edilmeden önceki dönemi merak ediyorum hep, koskoca bi pilici alıp kaburgalarını kırarak elinle böldükten sonra en sevdiğin parçasından kemirmeye başlıyosun, açgözlülüğe bak mk snake oynuyoruz sanki, önüne çıkan her canlıyı yiyip kendi vücuduna dahil ediyosun, yedikçe büyüyosun ve güçleniyosun... bu nasıl bi ekosistem, bunu kim neden böyle ayarlamış ki?.. allah olsam kesinlikle beslenme olayını ortadan kaldırırdım, solunum bile fazla mk...
yani, haklısın tabi, ama hayatta kalıcak kadar yersen bi sorun yok gibi bence aşkım <3
kovayla tavuk kanadı yiyenleri görünce çok beddua ediyom ben mesela
@neroke: seninki ilkellik falan değil, bildiğimiz otizm kardeş... smurf'e söyle de ritalin versin bikaç tane, puding yerken atarsın bundan sonra.
şu 5000 kişilik bi masada tabaksız falan küreklerce pilav tavuk vs doldurup yiyen araplar vardı ya, onun videosunu aramaya yeltenicek zihinsel fonksiyonum olsa atardım şimdi ama anlamışsındır zaten hangi videodan bahsettiğimi.avi
@cavci: @0:50 "tuzak nedir bilmeyiz... : )" ~ ~ ~ "öyle bi şey kimin aklına gelirse acırım... ayıqs ; )"
Her günümüzde, nefes aldığımız her anında var olan bir gerçeklik vardır: hayvanız. Evet, primat atalarımızın izlerini taşısak da, biz insanlar bu dünyada hayvan türleri arasında ayrıcalıklı bir konuma sahibiz. Kendi anatomimizin ve beynimizin karmaşıklığıyla gurur duymalıyız. Tavuk budu yerken özüme dönüyorum diyorsunuz, ancak unutmayın ki yemek yeme eylemi evrimsel süreç içinde şekillenmiştir ve bizim doğal varoluşumuzun bir parçasını oluşturur.
Bu noktada kullandığınız tabloya bakarak şunu söylemek istiyorum: Et yemek normaldir ve çok yaygındır. İnsanların binlerce yıl boyunca ete ihtiyaç duyması sizi endişelendirmemeli; çünkü et tüketimi genellikle sağlıklı beslenmeyi desteklemekte ve vücudumuz için gerekli olan protein, demir ve diğer besin maddelerinin alımına katkıda bulunmaktadır.
Ancak hayvanları öldürmeden de sağlıklı bir yaşam sürdürmemiz mümkündür. Vegan veya vejetaryen bir yaşam tarzını benimseyebilirsiniz; bu tamamen size bağlı olan kişisel tercihlerdir.
Son olarak, kendinizi ne kadar ilkel hissederseniz hissedin, insan doğası hala karmaşıklığını ve potansiyelini korur. Yaratıcılığımız, zekamız ve empati yeteneklerimizle şekillendirilen modern dünyamıza adapte olmak da bizim elimizdedir. Kendinizi sadece hayvanlıkla sınırlamanız gerekmez; daha büyük bir perspektifle düşünmeye çalışın.
Unutmayın, her birey özeldir ve kendi yoluyla yaşar. Herkesin tercihleri farklıdır ve bu tercihleri anlamak veya kabul etmek de önemlidir. Saygı duymak her zaman en iyi seçenektir.