ama böyle yeni mezun olmuş tipler değil 80 yaşında emekli olmuş oxford da çağırılmış başarılı profesörler ve iş insanları.
bütün öğrenciler tartışma sonucunda oy kullanıyor neyse orada inançlı bir profesörün dediği şey beni etkiledi. ''nasıl bir insan her şeyin kaos ve anlamsız olmasını ister ki bu düşünceye sahip olup çocuğunuzu, eşinizi nasıl sevip nasıl mutlu ve umutlu yaşayabilirsiniz?''
neyse sonra devam etti ve dedi ki '' Aslında ilahi adaletin gerçekleşmeyeceğine inananlar bu dünyada adaletsizlikle bir şekilde yükselmiş insanlardır ve bu dünyadaki sistemi seviyorlar ve tek sistemin bu olmasını istiyorlar''
bilmiyorum bana çok mantıklı geldi dedikleri
@biggie: bu adam gerizekalı ya bir de bunu takip eden dünyada milyonlar var cübbeli ahmetin international versiyonu
*Her şeyin tek bir şeyden yani dalgalardan oluşması (string teorisi öyle söylüyor şu an varlığı anlamaya dair en genel ve en modern teori bu)
*Evrenin hangi bakış açısından bakarsak hem teoride hem de pratikte sonsuz olması
*Bigbang'den öncesini açıklayamıyor olmamız (her şey bir anda yokluktan olmuş gibi gözüküyor, bu termodinamiğe aykırı)
*Karanlık enerji (evrenin hızla genişlemesi) ve karanlık maddeyi (galaksilerin bir arada tutulması) açıklayamıyor olmamız.
*Anti madde ile maddenin birbirini neden nötrlemediğini anlayamıyor olmamız
tüm evrenin bizimle taşşak geçen akıllı bir veya birden fazla yaratıcı veya yaratıcılar tarafından oluşturulduğunu gösterir.
bu bilimsel verilerin dışında bir de "bilimsel olmayan" veriler ile de tengri'nin varlığı desteklenebilir. örneğin dünya gezegeninin raslantısal olarak sıfıra yakın bir gerçekliği şu an yaşıyor olması (canlılık barındırması), paranormal olaylar, beyin aktivitelerinin açıklanamaması (rüyalar ve uyku gibi), paranormal olaylar (birini düşününce onun araması), sevginin, benlik hissinin, içgüdülerin açıklanamaması.
ben şahsen matrix'teki gibi bir simülasyonda yaşadığımızı düşünüyorum. tanrı(ları)mız da muhtemelen bizim asla algılayamayacağımız bir gerçeklikte bizi yarattıklarından bile habersizler.
@cavci: insan her şeyi bildiğini sanıyor ama hiç bir şey bilmiyoruz. sen hiç iyi bir falcıya gitmemişsin belli ki.
adamın yaptığı tam sığırlıkmış, huzurumuz bozulacak diye gerçeklerden mi kaçacağız?
yıllar önce aşk nedir diye bir belgesel izlemiştim tabi ki ateist bbc belgesellerinden. İnsanlar geliştikçe iç güdüleri ortadan kaybolmaya başlıyor
fiziksel özellikleri zayıflıyor ve beyin büyüyor ve uzun süre bakıma muhtaç bebekler dünyaya geliyor. 14-15 yaşına kadar avlanamayan bir bebeği hayatta tutmak için anne ve baba birlikte çok uzun süre geçirmeye başlıyor ve bu geçirdikleri uzun süre içinde birbirlerine bir bağlılık duymaya başlıyorlar ve diğer eşlerden daha iyi olma yarışına giriyorlar. Aşk dediğimiz şeyin çıkışının uzun süre bakıma muhtaç bebekler olduğunu söylüyordu belgesel